Frequently Asked Questions inzake nagelverzorging

Uw veel gestelde vragen op één plaats
FAQ gelnagels nagelstudio Leuven

Is het plaatsen van gelnagels/gellak pijnlijk?

Indien uw kunstnagels of de gel op uw eigen nagels op een professionele en correcte wijze worden geplaatst is dit volledig pijnloos. Hebt u een pijnlijk gevoel tijdens of na de behandeling of zijn uw nagels rood na de behandeling, dan werd hoogstwaarschijnlijk doorheen uw nagelplaat gevijld. Dit is spijtig genoeg een veel voorkomende fout die absoluut onvergefelijk is ! Indien dit gebeurt, raden wij u aan om zo spoedig als mogelijk te veranderen van nagelstyliste/nagelstudio.
FAQ gelnagels nagelstudio Leuven

Moet de gel-laag op mijn nagels of kunstnagels dik of dun zijn?

De gellaag op uw eigen nagels of op uw kunstnagels moet zo nauw mogelijk aansluiten bij de vorm van een mooie, natuurlijke nagel. Een veel voorkomende fout is dat de gellaag 'bol' staat en veel te dik op uw nagels/kunstnagels werd geplaatst. Dergelijke fouten zijn normalerwijze een gevolg van de onervarenheid en/of slechte opleiding van uw nagelstyliste en/of het gebruik van de verkeerde producten. Natuurlijk is dergelijke 'dikke en bolle' nagel estetisch zeer onverantwoord!
FAQ gelnagels nagelstudio Leuven

Wat is het verschil tussen gel en acrylnagels?

Gelnagels enerzijds en acrylnagels anderzijds worden op andere wijze aangebracht en het uitharden van de producten verschilt. Een belangrijk verschil is tevens dat acrylnagels in principe schadelijk kunnen zijn voor uw natuurlijke nagels en gelnagels niet. Immers worden acrylnagels normalerwijze verwijderd met een op aceton gebaseerd product wat schadelijk kan zijn voor uw natuurlijke nagels.
FAQ gelnagels nagelstudio Leuven

Worden de eigen nagels beschadigd door het dragen van kunstnagels?

Indien de kunstnagels of gel op eigen nagels op een professionele en correcte wijze worden geplaatst, worden uw eigen nagels niet beschadigd. Dit geldt echter alleen maar voor gelnagels en tevens veronderstellen wij dat uw nagelstyliste ervaren is en goede producten gebruikt. Indien echter uw nagels pijnlijk/rood zijn, werden er fouten gemaakt door uw nagelstyliste (vijlen door uw nagelbed, ...). Tevens raden wij acrylnagels af ingevolge het gebruik van bepaalde aceton-gebaseerde producten.
FAQ gelnagels nagelstudio Leuven

Kan je alles doen met gelnagels?

Gelnagels zijn sterker dan uw eigen nagels.In principe kan je dus alles doen met kunstnagels wat je normaal doet. Natuurlijk moet je bij het plaatsen van je kunstnagels wel op de lengte letten. Immers (heel) lange kunstnagels zullen moeilijk(er) werkzaam zijn indien je veel actief met je handen bezig bent. Dan is een iets kortere kunstnagel natuurlijk een oplossing ... Je doet er wel verstandig aan je nagels niet te gebruiken als gereedschap en voorzichtig te zijn met agressieve (schoonmaak)middelen, net zoals je dit doet met je natuurlijke nagels.
FAQ gelnagels nagelstudio Leuven

Kunnen nagelbijters geholpen worden? Kunnen probleemnagels verzorgd worden?

De natuurlijke nagels van nagelbijters alsook probleemnagels (gescheurde nagels, broze nagels, ...) kunnen normalerwijze perfect verzorgd worden door het plaatsen van kunstnagels of het versterken van uw natuurlijke nagels met gel, zelfs al zijn uw natuurlijke nagels zeer kort. Hou er echter wel rekening mee dat uw natuurlijke nagels een bepaalde minimale lengte moeten hebben om kunstnagels te plaatsen, hoewel zeer korte nagels normalerwijze geen probleem zijn. In dit verband raden wij aan om uw nagels even te tonen aan uw nagelstyliste alvorens u een afspraak maakt.
FAQ gelnagels nagelstudio Leuven

Hoeveel tijd zit er tussen de behandelingen?

Aangezien de gel of kunstnagel wordt geplaatst op uw natuurlijke nagels, groeien uw natuurlijke nagels verder. Afhankelijk van de groeisnelheid van uw natuurlijke nagels zal de gellaag of uw kunstnagels moeten nabehandeld worden. Meestal bedraagt de tussentijd 3 à 4 weken.
FAQ gelnagels nagelstudio Leuven

Welke afwerkingen zijn mogelijk met gelnagels?

Hieronder een kort overzicht van wat er mogelijk is inzake afwerkingen van gelnagels en gellak/shellac:

  • Color Gel : Volledige nagel in één (van vele) kleur;
  • French Manicure : Een witte nagelboord (of uw nagelboord in een ander kleurtje);
  • Naturel nagel : de nagel wordt dan volledig in een natuurlijk kleur (transparant, roze) geplaatst.
  • Nail Art : Diverse versieringen, stickers, Strass, ...
FAQ gelnagels nagelstudio Leuven

Acrylnagels, gelnagels, gellak en nagellak?

Nagellak Gellak/Shellac Gelnagels Acrylnagels
Houdbaarheid 1-3 dagen 2-3 weken 3-4 weken 3-4 weken
Versteviging Neen Redelijk Goed Goed
Nagelschade Nee Nee Nee Vaak
Allergie Weinig Weinig Weinig Vaak
Verlenging mogelijk Nee Nee Ja Ja