French Manicure Leuven
French Manicure Leuven
Franse manicure Leuven
Maandag
09:00 - 18:00
Dinsdag
Gesloten
Woensdag
09:00 - 18:00
Donderdag
09:00 - 18:00
Vrijdag
09:00 - 18:00
Zaterdag
09:00 - 18:00
Zondag
Gesloten

Contacteer ons(016) 23 85 78

French Manicure

De French manicure is de klassieker onder de nagellooks! Ideaal voor alle gelegenheden ...
French Manicure Leuven
French Manicure Leuven
French Manicure Leuven
French Manicure Leuven

De oorsprong van de "French manicure" kan gevonden worden op de Parijse catwalks. Omdat nagelfantasieën bij de Franse modellen de aandacht mogelijk konden afleiden van de haute-couture kleding, besloten de ontwerpers dat de modellen geen felle nagelkleuren of nagelfantasieën mochten hebben. Om toch met verzorgde nagels voor de dag te komen op de catwalk, werden de nagels van de modellen verzorgd op basis van de natuurlijke kleuren: Parelwitte nagelranden gecombineerd met een naturel of lichtroze kleur voor het nagelbed (de zogenaamde French manicure).

De French manicure werd onmiddelijk een succes op de catwalks en een trend in de hele wereld. Inmiddels is deze manier van nageldecoratie een begrip geworden.

Zeker in de zomer is dit een echte blikvanger in uw slippers aan het zwembad, op blote voeten of op het strand. U heeft er geen omkijken meer naar, en het water van het zwembad of zelfs van de zee tast de gellaag niet aan.

Vooral in de zomer doet de zachtroze of naturel kleur met het wit randje denken aan de schelpen op een tropisch strand. Uw nagels zijn ware juweeltjes die de goudbruine zomertint van uw handen nog beter doen uitkomen.

French manicure is bovendien uiterst geschikt om het verschil tussen kortere en langere nagels te camoufleren. het witte randje maakt de korte(re) nagels optisch gezien langer. Een French Manicure staat bovendien altijd erg verzorgd en net! Het is dan ook logisch dat deze klassieker onder de nagellooks al zo lang bestaat maar al vele revivals heeft gekend. Het ziet er natuurlijk en verzorgd uit, en dat gaat nooit uit de mode.

FAQ

Bij een French pedicure worden uw teennagels verstevigd met gel en parelwitte nagelranden. Het gaat hier dus om hetzelfde als bij een French manicure, maar dan op de tenen toegepast.

Uiteraard kan een French manicure eveneens met gellak in plaats van met gel worden geplaatst. Een even mooi resultaat dat natuurlijk iets minder lang houdt dan gelnagels. Onze nagelstudio heeft eveneens gellak in ons assortiment.

Een dunne of bolle French Manicure?

De gellaag op uw eigen nagels of op uw kunstnagels moet zo nauw mogelijk aansluiten bij de vorm van een mooie, natuurlijke nagel en dus zeker niet "bol" worden gezet.

Weetjes

French Manicure Leuven

Betekenis

De oorsprong van het woord "manicure" vindt men in het Latijn: "Manus" ofwel handen en "cura" ofwel zorg.
Nagelstudio French Manicure

Frans/Amerikaans success

Jeff Pink wordt gecrediteerd met het uitvinden van de French Manicure in de Franse Haute Couture, maar het zijn de actrices in de Amerikaanse films in de jaren 1920-1930 die de stijl hebben gepopulariseerd.
Klassieke French Manicure

Een klassieke nagellook

De French manicure is een echte klassieke nagellook die toch nog altijd hip & trendy is. Deze manicure is zowel perfect voor een avondfeest als gewoon voor op kantoor.

French Manicure variaties

Klassieke French Manicure
De klassieke French manicure - witte nagelranden en een naturel nagelbed - is geschikt voor elke gelegenheid.
Kleur Fun French Manicure
Deze klassieke look kan gemoderniseerd worden door de witte randen te vervangen door kleuren: Fun French Manicure.
Glitter French Manicure
Bij een Glitter French Manicure worden de witte randen vervangen door een glitter-gel of worden glitters er op aangebracht.
Glitter French Manicure
Beautiful Nails by Linde Leuven
French Manicure Blauw
Beautiful Nails by Linde Leuven
French Manicure
Beautiful Nails by Linde Leuven
French Manicure
Beautiful Nails by Linde Leuven