Wablieft Lifestyle

'Linde verzorgt nagels'

Interview nagelstudio Beautiful Nails by Linde Leuven Wablieft
Interview nagelstudio Beautiful Nails by Linde Leuven Wablieft
Interview nagelstudio Beautiful Nails by Linde Leuven Wablieft

Interview met nagelstudio Beautiful Nails by Linde

Share this Post:

Wablieft: Hoe ben je begonnen met je salon?

Linde Vanderstraeten: Eerst deden we 'manicure'. Dat is de volledige verzorging van de handen. Later legden we ons toe op het verzorgen van de nagels. Dat komt ook door het invoeren van gelnagels. Dat is het maken van kunstnagels met gel. Die mode komt uit Amerika. Sinds een jaar of 20 dragen veel vrouwen in België ze ook. De eerste nagelstudio's kwamen er in Brussel en Antwerpen.

Hoe oud zijn je klanten?

Mijn jongste klanten zijn 16 jaar. En mijn oudste klant is 94 jaar. Hun nagels verschillen natuurlijk. De nagels van een jong meisje zijn sterk. De nagels van een oudere dame hebben geleefd. Die zijn wat brozer. Door de jaren heb ik het gebruik van gelnagels ook zien veranderen. In het begin waren ze iets voor meisjes uit winkels van parfum of mode. Vandaag hebben we alle beroepen en studenten als klant.

Komen er ook mannen langs?

Dat gebeurt. Bij ons zijn dat vooral muzikanten. Ze spelen gitaar of soms viool. Gitaristen laten vaak de nagel van hun duim steviger maken. Want die gebruiken ze veel. De meeste mannen houden het echter bij 'manicure'. Dat zijn dan vaak mannen uit de wereld van TV.

Veranderden die gelnagels met de jaren?

Ja hoor. Eerst waren ze vrij dik en leken ze niet natuurlijk. Nu zijn ze veel fijner. Met gelnagels maak je je eigen nagels steviger en mooier. Je hebt wel nog nagels van acryl. Dat zijn nagels van hars. Die zijn goedkoper.

Wat is het verschil?

Nagels van hars zijn minder sterk. De hars komt recht op de nagel. Bij gel gebeurt dat in lagen. Bots je ergens tegenaan? Dan valt een nagel van hars er wel eens af. Bij gelnagels zal dat niet zo snel gebeuren. Nagels van hars zien er minder natuurlijk uit. Verzorgers aan huis gebruiken ze nog vaak.

Zijn gelnagels niet ongezond?

Neen. Het kan wel mis gaan bij het leggen van de nagels. Liggen de lagen niet goed? Dan kan er water tussenkomen. Zo kunnen er schimmels ontstaan. Sommige mensen denken na een korte cursus zelf aan de slag te kunnen. Bij hen gebeuren de ongelukjes. Ze vijlen te veel en komen door de nagelplaat. Dat doet pijn.

Zijn er ook modes in nagels?

Ja. Nagels kan je slijpen in verschillende vormen. Sommigen laten hun nagels beschilderen in felle kleuren. Het hoogtepunt daarvan is weer wat voorbij. Op sommige plaatsen kan je een gaatje in je nagel laten maken. Daar kan dan een ringetje of juweeltje in. Dat is mooi maar niet handig. Je ziet het ook niet vaak. Enkel wat glinstering op je nagels is nu heel gewoon.

Hoe lang gaan je nieuwe nagels mee?

Nagels groeien natuurlijk. Het is zoals je haar laten kleuren bij de kapper. Dat groeit er na een tijdje uit. Bij nagels is dat ook zo. De gel schuift weg van de basis. Zo wordt hij minder stevig. Ik raad aan om de 3 tot 4 weken terug te komen. Dan vijlen we de bovenste laag eraf. En dan leggen we er opnieuw gel op.

Komen je klanten trouw terug?

Ja, 9 op 10 klanten doen dat. De andere klanten zijn hier éénmalig. Ze laten hun nagels verzorgen voor hun huwelijk. Of ze willen eens heel mooi naar een groot feest. Voor ons zijn de drukste tijden dan ook de kerstdagen, oudjaar en de maanden mei en juni. Voor veel klanten is het verzorgen ook verwennen. Gelnagels zijn verslavend. (lacht)

Ben je zelf met jouw nagels de beste reclame?

Ik heb al 15 jaar gelnagels. Maar ik hou het meestal bij een wit randje. Tijdens het werk zien mijn nagels er minder goed uit dan die van de klanten. Dat komt door het werken met allerlei producten en lijm. ' s Avonds maak ik ze natuurlijk helemaal schoon.

Sommige mensen bijten op hun nagels. Kunnen zij ook bij jou terecht?

Ja, hoor. Gelnagels verbergen je eigen nagels of je gebrek daaraan. Natuurlijk kunnen we zo niet alles oplossen. Er moet genoeg nagelplaat van jezelf zijn. Dat is de basis onder de nagel. Bij sommige nagelbijters is die bijna weg. Je moet een vlak hebben om op te werken. Anders kan je niet voort. Want je kan niet op huid kleven. Toch kunnen we de meeste nagelbijters helpen met gelnagels.

Maar velen kunnen dat bijten op hun nagels toch niet laten? Dan kun je bezig blijven...

Toch niet. Kunstnagels zijn te hard en niet lekker om op te bijten. Zo leer je het wel af.